Правителството на Гърция обмисля нови решения за енергийната криза, тъй като се

...
Правителството на Гърция обмисля нови решения за енергийната криза, тъй като се
Коментари Харесай

Лоши новини за Гърция, какво следва

Правителството на Гърция обмисля нови решения за енергийната рецесия, защото се чака зимата да бъде по-тежка от предходните за към 1.4 милиона жилища, които са избрали газа за източник на отопление, разяснява в. " Катимерини ".

Според данни на Гръцката статистическа работа (ELSTAT) от август цената на природния газ се е нараснала с 261,3 % в съпоставяне със същия месец на предходната година, до момента в който цената на мазута е повишена с 65 %, а на електрическата енергия - с 38,5 %.

-->

При тези условия се чака навреме да бъдат разкрити нови ограничения в помощ на хората и предприятията, като новата композиция от политики евентуално ще влезе в действие през октомври.

По-специално, държавното управление обмисля понижаване на дотациите (които доближиха 94% от увеличенията), като в същото време се дава награда на семействата, които пестят електрическа енергия. Намаляването на дотациите от октомври евентуално може да докара до дотации за 1,4 млн. семейства, употребяващи газ, съобщи news.bg.

Големият проблем на държавното управление обаче е не толкоз за последните два или три месеца на годината, а за 2023 година, като се има поради, че е извънредно мъчно бюджетът да поддържа потребителите на същите равнища, както през 2022 г. 

Според известията държавното управление има намерение да усили размера на помощите за отопление от 168 млн. евро на повече от 200 млн. евро, както и да разшири кръга на получателите. Същевременно се чака да бъдат въведени тласъци за връщане към мазута и ограничение на потреблението на електрическа енергия (чрез климатици, отоплителни уреди и т.н.) за отопление на семействата.

Що се отнася до електрическата енергия, сегашните дотации наподобява са завършили. Обмислят се разнообразни схеми за подкрепяне, като всички те са свързани с потреблението. Това би могло да включва по-ниска от сегашната дотация за всички семейства и предприятия според от потреблението, а точно закрепена ставка, която ще се усилва в сходство с намаляването на потреблението.

Друг сюжет би могъл да бъде дотация върху сметките за електрическа енергия, обвързана с количеството на потреблението на електрическа енергия. Това значи, че при по-ниско ползване дотацията ще бъде по-висока, а с увеличение на потреблението дотацията ще понижава.

Програмата за непоклатимост не е планувала бюджет за подкрепяне на семействата през идната година. Всъщност семействата ще бъдат субсидирани от превишението на данъчните доходи, което се прави оценка на 1,5 милиарда евро, само че тази сума наподобява задоволителна единствено за първите два или три месеца на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР